Etap

Etap is een merklijn van zeilboten van de Belgische jachtconstructeur Etap Yachting in Lokeren. De Belgische scheepswerf begon in 1970 met het op de markt brengen van zeilboten en breidde haar assortiment snel uit met modellen van 20 tot 45 voet.

De eigenaardigheid van zijn zeilboten ligt in de tegengevormde structuur die zorgt voor uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid. Etap yachting is in het bezit van het onzinkbaarheids certificaat van de Franse koopvaardij. De werf vertrouwt op 4 waarden om haar modellen te ontwerpen: veiligheid, hoogwaardige productie, persoonlijk comfort aan boord, en gecontroleerd energieverbruik.

De romp van de boten bestaat uit twee op elkaar gelegde schillen. De lege ruimte tussen deze twee schillen wordt opgevuld met polyurethaanschuim, vandaar de claim van het bedrijf dat de boten onzinkbaar zijn. Nadeel van dit productieproces is dat er geen langere producten (boten of andere) kunnen gemaakt worden: het PU-schuim stolt relatief snel waardoor slechts een beperkt volume snel genoeg in een mal kan gespoten worden.

De werf produceert luxe zeilboten die geschikt zijn voor diepzee familiecruises. Door zichzelf voortdurend te vernieuwen, wil de fabrikant nieuwe en oude gebruikers aantrekken. Het eerste model, de Etap 22, is een hit met bijna 2.000 verkochte exemplaren, waardoor het een van de meest populaire boten in Europa is.

 

Etap 22