Filters

Merk

Lengte (cm)

Prijs

Brandstof

Apreamare Semicabinato 9

  • Locatie: Dordrecht
89.500,00

Doral 360 SE

  • Locatie: Antwerpen
69.500,00
30.000,00

PAX motorboot 850

  • Locatie: Dintelmond
10.500,00

Lemsteraak 1150

  • Locatie: Heeg Friesland
170.000,00

Gruno 970 motorkruiser

  • Locatie: Well limburg
19.000,00
35.800,00

Cobalt 302 dayboat

  • Locatie: Campomanis - Spanje
99.000,00

Wat moet je weten over motorboten

Een mechanisch voortgedreven vaartuig dat wordt aangedreven door een of meerdere motoren, waarbij de voortstuwing als regel wordt verkregen door een onder water draaiende propeller(s)

Een motorboot is meestal niet zo lang en wordt vaak gebruikt om in rond te varen over rivieren of plassen. Het sturen gaat bij een kleinere boot rechtstreeks door de motor te draaien. Bij een grotere boot wordt vaak een mechanisch stuursysteem gebruikt, waarbij een stuurwiel en roer kan worden gebruikt.

Zodra de motorboot sneller kan varen dan 20 km per uur, is het een snelle motorboot en moet dan geregistreerd worden. Bij grotere snelheden drukt de boot zich uit het water (planeren), wordt de waterverplaatsing veel kleiner en heeft hierdoor veel minder weerstand. Deze soort motorboten wordt speedboten of speedboten genoemd. Kenmerkend is de vlakke achterkant, waardoor het water niet aan de romp blijft kleven bij hoge snelheden. Zowel de boot als de bestuurder moeten dan aan een aantal eisen voldoen. De bestuurder moet dan een persoonlijk geldig vaarbewijs kunnen overhandigen, de boot moet voorzien zijn van een dodemansknop/schakelaar (deze knop/schakelaar zorgt ervoor dat de motor(en) automatisch uitgeschakeld wordt(en) als de gebruiker onwel wordt of van de bedieningspost valt), de boot moet geregistreerd zijn en een bijbehorend, duidelijk op de romp zichtbaar) registratienummer voeren, de inzittenden moeten allen een zwemvest dragen, de boot moet uitgerust zijn met minimaal 1 brandblusser.

Er zijn in Nederland diverse populaire typen motorboten. In de eerste plaats zijn dat de kajuitboten met weinig diepgang, variërend van 7 tot en met 25 meter, en waarop minimaal 4 volwassen mensen kunnen overnachten. Deze kunnen gemaakt zijn van staal maar ook polyester is erg populair. Dit type boot is geschikt om over praktisch alle vaarwegen van Nederland te varen.

Enkele voorbeelden van motorboten zijn;

Linssen yachts

In Nederland gebouwde luxe stalen motorjachten van 9 tot en met 16 meter. Waterverplaatsers met een superieure kwaliteit, Geschikt voor lange vaartochten met meerdere personen.

Pedro motorboten

In Nederland standaard en custom gebouwde motorjachten 9 tot en met 15 meter. Waterverplaatsers van mooie kwaliteit, deskundigheid en vertrouwen.

Vri-Jon motorjachten

In Nederland gebouwde exclusieve luxe stalen motorjachten van 9 tot 15 meter. Bouwen sinds 1984 motorjachten die in alle opzichten op hoog kwaliteitsniveau staan.

Breedendam

In Nederland ontworpen en gefabriceerde motorboot/jacht van 10 tot 24 meter gemaakt van polyester romp en bovenbouw. Het concept van de Breedendam MTB is geïnspireerd op de klassieke Britse motortorpedoboot uit de jaren twintig. Een van de unieke kenmerken van de nieuwe MTB-lijn is de manier waarop klassieke retrodetails en lijnen worden gecombineerd met de allernieuwste technologieën. De kwaliteit van afwerking van zowel het exterieur als het moderne en lichte interieur van het uitzonderlijk hoge niveau dat u van een echte Breedendam mag verwachten.

Fairline yachts

Fairline Yachts is een Britse fabrikant van luxe motorjachten. Gestart in 1963 door Jack Newington, bouwde het bedrijf motorjachten in Oundle, Northamptonshire. Motorboten van 10 tot 22 meter gebouwd van polyester en voorzien van alle mogelijke luxe die dienen voor tevreden pleziervaart.

Princess yachts

bouwt al vele jaren de meest opwindende en hoogontwikkelde reeks motorjachten van wereldklasse.  Flybridge, Y-klasse, V-klasse, S-klasse, R-klasse of X-klasse van 35 tot 95 voet. Met de nieuwste releases van de R-Klasse en X-Klasse zien we hedendaags Princess-design gecombineerd met opwindende nieuwe technologieën en architectuur.

Sunseeker

In Engeland gebouwde sportief uitziende luxe motorjachten van polyester. De open boten van 9 tot 16 meter en flybridge boten van 12 tot 50 meter. Sinds de jaren 60 is Sunseeker altijd doorgegaan met het ontwikkelen en perfectioneren van hun jachten. Uitmuntendheid op technisch en ontwerpgebied is altijd van fundamenteel belang geweest om een toonaangevende jachtfabrikant te zijn.

Sealine

Sealine is een Engels merk van motorjachten. Het is ontstaan ​​op de voormalige Sealine-werf in Kidderminster, die in de jaren zeventig werd opgericht door Tom Murrant. Vanaf 2013 behoort het merk tot het moederbedrijf van de Duitse HanseYachts AG.  De lengte kan variëren van 8 meter voet tot 48 meter voet.

Cranchi

Italiaanse ontworpen en gebouwde sportboot  van 7 tot 25 meter gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur. Cranchi Yachts is gericht op de productie van motorboten van hoge kwaliteit, met uitstekende maritieme prestaties, uitstekende betrouwbaarheid en uitgebreide veiligheidsnormen.

Sessa

Italiaans ontworpen en gebouwde motorboot van 7 tot 19 meter gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur. Sessa Marine staat bekend om zijn dynamiek en innovatie en bedenkt en realiseert exclusieve boten die design en technologie, kwaliteit en stijl combineren, zonder ooit het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen: het produceren van “emoties” bij iedereen die een Sessa Marine Yacht bezit.

Bavaria

Duitse motorjacht en zeiljacht bouwers van 9 tot 17 meter meter gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur . Bavaria is een van ’s werelds meest innovatieve scheepswerven en werkt samen met de beste leveranciers van motoren om onze motorjachten uit te rusten met kosteneffectieve en krachtige motoren.

Azimut – Atlantis

Italiaanse motorjachtbouwers van open en flybridge boten/jachten van 10 tot 25 meter gefabriceerd van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest luxueuze mooie houtsoorten en roestvrijstaal.

Riva

Riva is een Italiaanse botenbouwer, vooral bekend als producent van klassieke mahoniehouten motorboten. In mei 2000 werd Riva onderdeel van de Ferretti Group, die het herstelde tot waar het nu is, in de voorhoede van de wereldvaart als een erkend icoon van de fijne Italiaanse cruisekunsten. Deze gelukkige reis is te danken aan de knowhow van de afdeling Engineering van de groep en de gevoeligheid van ontwerper Mauro Micheli, mede-oprichter met Sergio Beretta van Officina Italiana Design, de studio die exclusief de hele Riva-vloot ontwerpt.

Apreamare

Motorboten ontworpen en gefabriceerd in Italie. De unieke stijl van de Apreamare boten is het resultaat van een combinatie van vakmanschap met de meest innovatieve technologische oplossingen en een uitgekiend ontwerp.  De Apreamare-boten zijn de typische uitdrukking van “Made in Italy” en staan ​​bekend om het hoge niveau van maatwerk dat aan zeer speciale klanten kan worden gegeven.

Beneteau

In Frankrijk ontworpen en geproduceerde boten gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met hout in het interieur. Beneteau bied een breed assortiment motorboten aan die geschikt zijn voor alle vaarpraktijken, BENETEAU kan voldoen aan de behoeften van elke watersporter, inclusief professionals. Bovendien probeert BENETEAU zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden door innovaties voor te stellen voor veilig en gebruiksvriendelijk varen voor iedereen.

Jeanneau

is een Franse werf in Les Herbiers, in het departement Vendée, die sinds 1957 jachten produceert van 6 tot 13 meter. Polyester romp en bovenbouw. Modellen: Cap Camarat aangedreven door een buitenboordmotor,  Merry Fisher en Merry Fisher sport aangedreven door een buitenboordmotor, Leader aangedreven door binnenboordmotor en NC ook aangedreven door binnenboordmotor.

Astondoa

In Spanje ontworpen en gefabriceerde motorboot type open en flybridge, gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met de fijnste houdsoorten in het interieur. In Santa Pola, op slechts 10 minuten van de internationale luchthaven van Alicante, hebben de scheepswerven een oppervlakte van meer dan 30.000 m2 en faciliteiten die volledig zijn gewijd aan de bouw van jachten tot 40 meter.

Austin Parker

In Italie eigentijds ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester en metaal van 14 tot 28 meter. De productiefaciliteit staat in Pisa (Italië), op de werf van Seven Stars M&S, waarmee Austin Parker International een joint venture heeft opgericht voor de bouw van zijn jachten.

Sea Ray

In Noord Amerika ontworpen en gefabriceerd motorboot van 6 tot 16 meter gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met mooie houtsoorten en stoffering in het interieur.

Bayliner

In Noord Amerika ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester romp en bovenbouw variërend van 6 tot 9 meter in vele soorten. Cruising, bow riders, Fishing centre console, Cuddy, Cierra aangedreven door zowel buitenboord als ook inboard motoren.

Rinker

In Noord Amerika ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester romp en bovenbouw variërend van 6 tot 14 meter in vele soorten nl.,  bow riders, open dagboten, cabine boten. Gemaakt van polyester romp en bovenbouw. Voortstuwing voornamelijk door binnenboordmotoren.

Doral

In Canada ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester romp en bovenbouw, variërend van 8 tot 12 meter voortgestuwd met een binnenboordmotor.

Fjord

Luxe elegante en eigentijdse motorboot ontworpen en gefabriceerd in Noorwegen, gemaakt van polyester romp en bovenbouw en afgewerkt met fijne houtsoorten, roestvrij staal en stoffering. Modellen tussen 12 en 15 meter aangedreven door zowel buitenboordmotoren op de kleinere open modellen als binnenboordmotoren bij de grotere modellen.

Airon marine

In Italie ontworpen en gefabriceerde motorboten. Deze werf werkt met passie, vaardigheid en toewijding aan het ontwerpen en bouwen van motorboten die geavanceerde technologie, luxe en elegantie combineren met het beste van Italiaans vakmanschap. Modellen tussen 8 en 25 meter voortgestuwd door binnenboordmotoren.

Coronet

In Denemarken ontworpen en gefabriceerde motorboot van polyester. Modellen tussen 5 en de 15 meter.

Polaris

Pontonboten en sportboten ontworpen en gefabriceerd in Noord Amerika van aluminium en polyester voortgestuwd door buitenboordmotoren maar sommige modellen ook mogelijk met binnenboordmotoren. Modellen tussen 6 en 10 meter.

Tukker vlet

De Tukker vlet is ontwikkeld en gemaakt door botenbouw Tukker uit Gorinchem. Deze bekende botenbouwer heeft van 1986 t/m 2016 duizenden boten gebouwd welke wereldwijd werden afgenomen.
De toepassingen van de Tukkervlet zijn heel divers. De stalen roeiboten worden onder meer gebruikt op de binnenvaart en bij de aanleg van havens, irrigatieprojecten en het onderhoud van sluizen en bruggen. Inmiddels hebben ruim 9000 stalen roeiboten wereldwijd hun bestemming gevonden.

Doerak

In Nederland ontworpen en gefabriceerde stalen motorboot.  goede vaareigenschappen, stabiel en redelijk koersvast, daardoor gemakkelijk te varen. Beginnende schippers kunnen er goed mee overweg

De Doerak staat bekend om de lage doorvaarhoogte in combinatie met weinig diepgang, de goede vaareigenschappen en de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Deze boot word aangedreven door een binnenboord motor met schroefas en roerblad.

Succes

In Nederland ontworpen en gefabriceerde stalen motorboot van 9 tot 13 meter. Waterverplaatsers met een van mooie kwaliteit en voortgestuwd door een diesel binnenboordmotor , Geschikt voor lange plezier vaartochten met meerdere personen.

Joda

In Noorwegen ontworpen en gefabriceerde motorboot gemaakt van polyester van 5 tot 9 meter. Alle modellen zijn gebouwd met materialen van uitstekende kwaliteit en worden geassembleerd door de meest bekwame vakmensen in de branche.

Andere bekende motorbootmerken zijn;

Absulute, Adagio, Admiral, Aicon, Akerboom, Alfamarine, Allpha, Alufleet, Ankertrawler, Antaris, Aquamar, Arcoa, Astinor, Astromar, Atlantic, Atlantis, Azure, BIC Aluminium, Baglietto, Baia, Baja, Bakdekker, Baltic, Bandido, Beachcraft, Benetti, Bertram, Birchwood, BluMartin, Brig, Bruna Abatte, Camper en Nicholsons, Cantieri di Sarnico, Capelli, Carnevali, Carver, Celebrity, Century, Channel Island, Chaparral, Cheoy Lee, Chris Craft, Cigarette, Glastron, Cobra, Conquest, Coronet, Contest, Cranchi, Crest, Crown, Crownline, Cruiser, Da Vinci, Della Pieta, Damen, De Groot, De Ruiter, De Vries Lentsch, Defender, Dehler, Delpia, Delta Marine, Doerak, Doggersbank, Donzi, Doqueve, Doral, Draco, Drammer, Duarry, Eastwood, Edership, Elan, Elegance, Featon, Falcon, Feadship, Fellowship, Ferretti craft, Fisher, Fjord, Fleming, Fletcher, Flipper, Formula, Four Winns, Frauscher, Freedom, Gagliotta, Galeon, Gallart, Garin, Gibsea, Gobbi, Grand Azur, Greenline, Grand Banks, Hallberg-Rassy, Hanse, Hatterras, Heesen, Hollandia, Horizon, Ilver, Interboat, Invictus, Island Packet, Itama, Joda, Johnson, Jongert, Kral, Larson, Leader, Lagoon, Lemsteraak, Leopart, Linssen, Lodestar, Luhrs, Lurssen, Mainship, Maiora, Majoni, Majesty, Mangusta, Mariah, Mastercraft, Maxum, Menoquin, Mochi, Mochi Craft, Monte Carlo, Monterey, Moonen, Morgan, Nelson, Neptunus, Nocols, Nimbus, Nidelv, Noordkaper, NordWest, Novamarine, Ocean Alexander, Ocean Master, Parker, Pearl, Pedro, Pershing, Pescador, Phantom, Polaris, Portofino, President, Prestige, Raffaeli, Ranieri, Regal, Rinker, Riva, Riviera, Rizzardi, Rodman, Royal Denship, Salva, Scanner, Saver, Scarab, Scheafer, Schouw, Skagarrak, Spitsgatter,  Stingray, Storebro, Succes, Super Van Craft, Ten Broeke, Tiara Yachts, Tjalk, Trader, Trawler, Tullio Abbate, Uniesse, Valentino, Valkkruiser, Valk, Van Dutch, Vanguard, Vanquish, Versilcraft, Wellcraft, Williams, Windy, Zeeschouw, Zeelander.