Windy motorboten

 

Windy motorboten gebouwd in Västervik aan de oostkust van Zweden, evenals in Ostróda en Słupsk in Polen. Ze betrekken meer dan 170 bekwame mensen die modellen van 22 tot 66 voet (7.00 tot 24.00 meter) produceren met de Sport Series en  SR Series Chase Boats & Yacht Tenders. 

Typhoon 43

Model Typhoon 43 – bj. 2000

Hoe het begon

Windy werd in 1966 opgericht door Hugo Vold. Zijn vader was een visser en zijn familie had vele angstige momenten in afwachting van zijn terugkeer terwijl de stormen in het Skagerrak raasden. Alle boten van zijn vader werden ‘Vindy’ genoemd en hij bracht ze allemaal veilig terug naar de haven.

Hugo Vold deelde zijn vaders liefde voor de zee. Na zijn universitaire opleiding werd hij botenbouwer. Hij wilde dat zijn schepen bekend stonden om hun zeewaardigheid en hoge kwaliteit en noemde zijn bedrijf ‘Windy’ ter ere van de stevige vissersschepen van zijn vader.

In een tijd waarin Scandinavische bootproducenten de Europese markt domineerden en een revolutie teweegbrachten in de watersport sector en miljoenen mensen lieten zien hoe plezier te hebben op het water, huurde Vold de beste ontwerpers in. Hij zocht de beste botenbouwers en ambachtslieden op en creëerde niet alleen een wereldberoemd merk, maar slaagde erin om van het merk een kwaliteitsmerk te maken.

55 jaar later is het bedrijf er trots op te leven volgens de erfenis van Vold en productie- en aangepaste boten te bouwen die over de hele wereld als ongeëvenaard worden erkend.

Tegenwoordig is Windy uniek in het combineren van Scandinavische bouwkwaliteit met echt grensverleggend ontwerp op maat, in samenwerking met toonaangevende ontwerpers van superjachten en scheepsarchitecten. Zij hebben de capaciteit om boten te bouwen variërend in grootte van 7 meter tot 24 meter, onze eenmalige, luxe jachttenders, jachtboten en limotenders vragen niet alleen aandacht, maar garanderen ook de voorbeeldige handling en zeewaardigheid waar Windy bekend om staat.