Fjord

De Fjord motorboten met een Viking uitstraling, stammen uit de jaren 60 van de vorige eeuw en werden ontworpen en gemaakt in Noorwegen.

Geschiedenis

In 1960 richten Alf Berke en Finn B. Roer het bedrijf Fjord Plast op en komen als productontwikkelaar Jan Herrmann Linge bij het team.

De drie Noren waren gelijk trendsetters van de tijd met de Fjordling. Het merk groeit snel en laat begin jaren zeventig alle andere Europese motorjachtwerven achter zich. Het brede aanbod omvat diverse modelseries: zowel de open Weekender als de ruime Cabin Cruiser of de sportieve Dolphin jachten. De vlaggenschepen van de Sedan worden zelfs in een flybridge-uitvoering gebouwd.

In 2007 neemt echter Hanse Yacht AG het stokje over en introduceren een geheel nieuw model, de Fj 40 open. Een eigentijds spectaculair model, strak en ongecompliceerd met een topsnelheid van 40 knopen. In 2011 werd er een zusterschip aan toegevoegd, de Fj open 36. In 2015 kwam daar het vlaggeschip bij, de Open 48 en later in 2016 de open 42.

De nieuwe Fjord-serie is gemaakt aan de Côte d’Azur door de bekende ontwerper Patrick Banfield en wordt een maatstaf in het meest innovatieve jachtontwerp.

Fjord Dolphin 1100                                                                                  Fjord Open 48