Breedendam 

De Breedendam yachts is een in Nederland ontworpen en gefabriceerde motorboot/jacht variërend tussen de 10 tot 24 meter. Gemaakt van polyester romp en bovenbouw. Het concept van de Breedendam MTB is geïnspireerd op de klassieke Britse motortorpedoboot uit de jaren twintig.

Een van de unieke kenmerken van de nieuwe MTB-lijn is de manier waarop klassieke retrodetails en lijnen worden gecombineerd met de allernieuwste technologieën. De kwaliteit van afwerking van zowel het exterieur als het moderne en lichte interieur van het uitzonderlijk hoge niveau dat u van een echte Breedendam mag verwachten. Deze boot wordt geleverd met een krachtige binnenboordmotor en is uitermate geschikt voor de pleziervaart voor zowel dagjes uit op het water als ook toertochten voor langere tijd.

De geschiedenis

Breedendam Yachts is in 1976 opgericht door de familie van Burkom. In de eerste jaren richtte de werf zich vooral op het bouwen van zeiljawls met een mooie gelakte mahonie of eiken afwerking.

Vanaf 1982 zette de werf in op een nieuwe trend met de ontwikkeling van “The Lifeboat”. Het idee van luxe afgewerkte en gemotoriseerde reddingsboten voor dagtochten bleek een schot in de roos in de markt. Tegenwoordig wordt de Dutch Lifeboat op grote schaal geproduceerd en is het gebruik van dergelijke boten een levensstijl op zich geworden. Verschillende werven namen het idee van de werf over en bouwen tewaterlatingen in alle soorten en maten – en een breed scala aan kwaliteitsniveaus. Geen enkele heeft de unieke look & feel van een Breedendamse reddingsboot weten te evenaren.

in de jaren negentig, met de bouw van sloepen op volle toeren, zag de werf een ​​groeiende vraag naar meer comfort en leefruimte aan boord. De werf zette een andere trend met de ontwikkeling van de Breedendam MTB. Geïnspireerd op de Motor Torpedo Boat, gebruikt door de Britse marine. Uniek aan deze jachten is hun slanke verticale boeg en een achtersteven die bijna even breed is als de balk midscheeps. Door de slanke rompvorm hebben de jachten een uitzonderlijk hoge topsnelheid.

In 2017 heeft Breedendam Yachts een geheel nieuwe MTB fourzero Wheelhouse afgeleverd. Het 13,37 meter lange retro-klassieke jacht is ontworpen door Guido de Groot en is uitgerust met de nieuwste technologieën en functies die zijn toegevoegd om aan de behoeften van de eigenaar te voldoen, waaronder duikuitrusting, een hydraulische zwemtrap en loopplank

Wat brengt de toekomst?

Breedendam slaat nieuwe wegen in met de ontwikkeling van de MTB sixzero “Flybridge” en de MTB eightzero “Flybridge” van Guido de Groot Design. Binnenkort wordt ook het nieuwe concept van de MTB eightzero “Sport” op de markt gepresenteerd.

Breedendam Yachts bouwt voort op haar decennialange succes met deze laatste ontwikkelingen en een sterk team van specialisten dat ervoor zorgt dat de werf helemaal klaar is voor de toekomst.