Nidelv motorboot

 

Nidelv zijn recreatieboten gebouwd bij scheepswerf  gelegen nabij Arendal in het zuiden van Noorwegen. Een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis van zeevaarttradities

Geschiedenis

Toen Nils Nilsen in 1929 begon met het bouwen van Nidelv-boten, had hij al 18 jaar ervaring als botenbouwer.

De liefde voor het vakmanschap en de behoefte aan verdere ontwikkeling van zijn vaardigheden, leidden hem tot de oprichting van de werf. In het begin waren zijn klanten voornamelijk scheepsofficieren in het Arendal-gebied in Noorwegen.

De door hem gebouwde recreatieboten zorgden voor een populaire vorm van recreatie tijdens de vakanties.

De boten betekenden ook status in het maritieme gebied van de stad. De schoonheid van het vakmanschap en de kwaliteit van de Nidelv-boten zouden al snel een klasse apart worden, en naarmate de reputatie van Nidelv-boten verder en verder ging, schoot de vraag omhoog in heel Zuid-Noorwegen. In 1966 probeerde het merk de moderne materialen van die tijd toe te passen voor de productie van Nidelv 24; Glasvezel armert polyester. Deze boot zou het grootste succes in de geschiedenis van de pleziervaart in heel Noorwegen worden.

Het vermogen om hernieuwde kennis van materialen, technologie en marktomstandigheden te combineren, en een (bevisst videreføring) van tradities in vakmanschap, is de basis van de virksomhet van Nidelv. Nidelv heeft sinds het begin de reputatie een klasse apart te zijn, dankzij het esquisit vakmanschap en de originele materialen. Daarom zullen deze boten altijd een speciale waarde hebben voor hun eigenaren.

De tijd van bestellen van een boot tot aflevering is de laatste jaren toegenomen. Hoewel de productiecapaciteit geleidelijk is uitgebreid, is de tijd die nodig is om nieuwe vakmensen op te leiden tot het vereiste vaardigheidsniveau, niet te omzeilen. Grote vraag vanuit Europa buiten Noorwegen neemt 70% van onze productie in beslag, dus we raden u aan om uw bestelling op tijd te plaatsen.

Nidelv-modellen

610 Sport,  750 Sport,  590 Sport,  725 Sport,  300 Sport,  690 Sport
25 Klassiek,  26 Klassiek,  28 Klassiek,  320 Cruiser

Nidelv 28 classic

28 Classic