Mariah

Mariah boats kwam in 1989 als ​​nieuwe boten fabrikant op de markt. Het Amerikaanse bedrijf vestigde zich in het populaire segment van kleine boten, tussen de 5.50 en 9.00 meter, voor waterrecreatie. Het produceerde speedboten van glasvezel met stationaire motoren.

Geschiedenis

Echter al in 2001 kondigde de scheepswerf haar sluiting aan. De fabriek en apparatuur werden op een veiling verkocht en de rompvormen, patenten en rechten op het merk werden gekocht door Sea Fox Boats. De nieuwe eigenaren hadden wijzigingen aangebracht in het interieurontwerp, extra functies toegevoegd en de productie hervat in 2003. 

Over het algemeen waren de boten hetzelfde gebleven, lang geliefd bij klanten. De bouw van Mariah-boten ging door tot begin 2010 en in 2014 werd het handelsmerk verkocht aan Canadese fabrikanten. Na de sluiting in 2001 vond het management van Sea Fox het niet nodig om een ​​nieuwe fabriek te openen voor de productie van Mariah-boten. De productie werd opgezet op hun eigen scheepswerf in Goose Crick, South Carolina.

Mariah modellen

Het modellengamma omvat ongeveer 10 boten met een lengte van 5,5 tot 9 meter. Bow riders zijn de kleinste leden van de Mariah-collectie geworden. Achter hen liggen boten met caddie cabine voor het vrije weekend. Er zijn ook cruiseboten in de portefeuille, die vaak de voorkeur hebben van liefhebbers van comfortabelere en langere reizen. 

Mariah 18RS cuddy

Kwaliteit

Verhoogd drijfvermogen en sterkte van het vaartuig werd geleverd door glasvezel rompen met schuimvuller. Om de betrouwbaarheid en veiligheid van Mariah-boten te bevestigen, bood de fabrikant een beperkte garantie op de romp tot 10 jaar. De werf produceerde boten in een rijke basisuitrusting en was een goede concurrent van andere fabrikanten in zijn prijssegment.