AML beleid

 

Wat is witwassen?

 

De bezitters van crimineel geld willen dat maar al te graag omzetten naar vermogen dat legaal lijkt, zonder dat de bron van herkomst te traceren is. Dat noemen we witwassen. Crimineel geld is bijvoorbeeld geld dat is verkregen uit diefstal of een misdrijf. Of geld dat je eigenlijk had moeten afdragen aan de Belastingdienst. Voor het behoud van de integriteit van de financiële markten en ter bescherming van collega-handelaren leven wij strikte witwasregelgeving na, waardoor elke medewerking of poging tot medewerking van een van onze medewerkers of vertegenwoordigers aan het realiseren van financiële transacties van crimineel verkregen middelen, illegaal is.

Hoe voorkomen wij witwassen?

 

Ter voorkoming van witwassen houden wij samen met de belastingdienst de administratie goed bij. Zullen wij goed klantonderzoek doen en zullen wij melding maken van iedere verdachte financiële handeling aan de FIU (Financiële Intelligence Unit)

 

Identificatie

 

De eerste beveiliging is een degelijke Know-Your-Client (KYC) verificatie. Om te voldoen aan de standaard AML-regelgeving vragen wij u het volgende in te dienen: Registratie plicht alvorens er een advertentie geplaatst kan worden. Betalingen via Mollie Ideal Nederlandse payment service provider In het geval dat u met uw creditcard geld naar ons overmaakt, dient u ons een copie van uw creditcard te sturen waarop alleen de laatste vier nummers zichtbaar zijn.

 

 Toezicht

 

Wij accepteren geen betalingen van derden. Alle stortingen moeten op uw eigen naam worden gedaan en overeenkomen met de bij ons geregistreerde documenten. Terug storting naar hetzelfde rekeningnummer 1234 bij bank A plaats. Om het risico te verminderen dat onze services worden gebruikt voor witwassen en het financieren van terrorisme, accepteren wij onder geen omstandigheid cash betalingen en cash uitbetalingen.

 

Rapportering

 

De AML-regelgeving vereist dat wij transacties monitoren en verdachte transacties opsporen en aangeven bij de relevante handhavende instanties. We behouden ons ook het recht voor een geldoverschrijving waar dan ook in het proces te weigeren, indien wij het vermoeden hebben dat deze overschrijving gekoppeld is aan een criminele activiteit of witwassen. Volgens de wet is het ons verboden klanten te informeren over het feit dat wij bij de handhavende instanties een verdachte activiteit hebben gerapporteerd.

Mocht u vragen hebben, dan kunt ons via de e-mail bereiken