Verlichte Bootnamen

Bij verlichte bootnamen worden de letters individueel verlicht door mini LED lampjes. Het geheel vormt, s’ avonds in het donker, een prachtig gezicht.

In het verleden werden bootnamen gemaakt van vinyl plakletters of in hout uitgezaagd en gemonteerd. Aanvankelijk zag je alleen s’ avonds in de mondaine jachthavens in de middellands zee verlichte bootnamen op grote motorjachten. Dit gadget wordt ook voor de modale bootbezitter steeds bereikbaarder. De waterbestendige letters worden voorzien van energiezuinige LED lampjes en aangesloten op het 12 of 24 volt net van de boot. Dit geeft de boot een statig uiterlijk, wat vooral s’ avonds goed te zien is.

Wat is een LED lamp

De Light Emitting Diode, oftewel LED lamp, is op de markt gekomen als een vervanging voor halogeenlampen, gloeilampen en spaarlampen. Het lampje, met een doorsnee van 0,5 tot 9 mm, zorgt voor een veel zuinigere verlichting dan de eerdere soorten lampen, waardoor ledverlichting goed is voor het milieu én veel stroomkosten kan besparen. Daarom wordt ledverlichting niet alleen gebruikt in huishoudelijke apparaten, zoals magnetrons, wekkers en ovens, maar ook als spots op zichzelf. Vroeger hadden led lampen nog een negatief imago omdat mensen ze associeerden met een strakke, koele verlichting zoals in een ziekenhuis, maar tegenwoordig zijn ze te krijgen in allerlei heldere, warme lichtkleuren.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Dit kunt u het beste doen bij BoatingEurope

bootnaam LED verlichting           Bootnaam met LED verlichting