Cranchi

Cranchi biedt een compleet assortiment luxe motorboten van 26 tot 78 voet met innovatieve producten die zichzelf als referentiepunt bieden in hun respectievelijke categorieën. Italiaanse ontworpen en gebouwde jachten met flybridge, open sportcruisers met hardtop of sportbridge, trawlers voor langeafstandscruises, dagcruisers en luxe tenders gemaakt van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met de meest mooie houdsoorten in het interieur. De werf is gericht op de productie van motorboten van hoge kwaliteit, met uitstekende maritieme prestaties, uitstekende betrouwbaarheid en uitgebreide veiligheidsnormen.

Cranchi Zaffiro 34

Geschiedenis;

1870 – Registratie van het bedrijf: de geschiedenis van Cranchi begint officieel. Giovanni Cranchi opende zijn eerste werkplaats aan de oevers van het Comomeer.

1932 – Er zijn twee generaties verstreken: de werf bevindt zich nu in Brienno, waar de massaproductie van houten schepen begint.

1970 – Tullio Monzino gaat een samenwerking aan met Aldo Cranchi, die de 4e generatie vertegenwoordigt. De werf bevindt zich nu in Piantedo, waar oppervlakte en productiecapaciteit toenemen. Innovatie gaat door op de nieuwe werf: in ontwerp, in materiaalkeuze en in productieprocessen.

1997 – Het Marine Test Center wordt geopend in Friuli, een dok van 3.000 m2 voor waterproeven met het hele assortiment.

2006 – De werf wordt een naamloze vennootschap

2009 – De Seventy Plant 4 wordt in gebruik genomen. Dit is de werf voor het bouwen van plezierjachten met de hoogste automatiseringsgraad ter wereld.
De assemblagelijnen van de nieuwe faciliteit maken de massaproductie van jachten tot 78 voet lang mogelijk.

2020 – 150 jaar geschiedenis. De werf viert dit buitengewone jubileum met de presentatie van haar nieuwe vlaggenschipmodel, de Cranchi Settantotto.