Oud Huijzer

De Oud Huijzer sloepen/tenders worden in Nederland met de hand gemaakt. Modellen tussen 4 en 7.20 meter. voortstuwing dmv buitenboordmotor. Ze stammen van oorsprong uit de Ronde Venen in Utrecht. Ze zijn vernoemd naar het buurtschap Oudhuyzen in het Gagelgebied. Oud huijzer dankt zijn naam aan de houten huizen ‘Houthusen’ die er vroeger stonden.

Geschiedenis

Tweehonderd jaar geleden waren in deze veengebieden scheepjes onmisbaar voor de dagelijkse arbeid. Veenlieden, turfschippers en boeren gebruikten hun ‘pramen’ voor het vervoer van producten. De ‘Houthusen en pramen’ zijn verdwenen. Wat is gebleven is de liefde voor het oude ambacht, nu in combinatie met kennis van de modernste technieken en materialen.

De Oud Huijzer sloepen en tenders worden geheel met de hand gebouwd, volgens de traditionele hand lay-up methode. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van de beste grondstoffen die op dit moment beschikbaar zijn.

De kussensets en cabrioletkappen Van de Oud Huijzer worden vervaardigd van hoogwaardige, slijtvaste en waterbestendige Sunbrella-stoffen. Het polyether in de kussens heeft een zeer hoog soortelijk gewicht.

Alle kabelaringen worden gefabriceerd door Touwfabriek Langman uit Nijkerk die hiervoor al sinds 1638 de beste materialen gebruikt. Alle modellen worden door onszelf ontwikkeld en getest wat borg staat voor de geweldige kwaliteit!

Oud Huizer 700 cabin

Oud Huizer 700 cabin