Jeanneau Zeilboten

Jeanneau is een Franse werf in Les Herbiers, in het departement Vendée, die sinds 1957 jachten produceert. Het werd opgericht door Henri Jeanneau zeiljachten, een eigenaar van een ijzerhandel, die begon met het produceren van motorboten, de Jeanneau Sea-bird, werden van dit nieuwe materiaal gemaakt, gevolgd door de eerste zeilboten in 1964. In 1970 werd het bedrijf gekocht door het Amerikaanse conglomeraat Bangor Punta.

Medio 1980 werd het bedrijf opnieuw verkocht en werd het onderdeel van Chatellier SA. In 1990 was er een joint venture met het Italiaanse Ferretti Craft om een ​​reeks jachten te bouwen, maar het project duurde niet lang.

In 1995 werd het bedrijf opgekocht door Groupe Beneteau en werd het onderdeel van de grootste wereldwijde onderneming voor de bouw van zeilboten. Halverwege de jaren negentig werden enkele Jeanneau-ontwerpen gebouwd in Poolse scheepswerven, waaronder de Sun Odyssey. In 2001 werd Ostroda Yachts of Poland onderdeel van Jeanneau.

De divisie Jeanneau Advanced Technologies werd opgericht om projecten op maat te bouwen, zoals de trimarans voor de film Waterworld en enkele ontwerpen voor de Americas Cup. Sindsdien werden er ontelbare modellen gebouwd waaronder; Sun Fast, Jod, Sun Odyssey, Lagoon, Stardust, Cap, Jeanneau yachts, Sun way, Voyage, Sun Kiss, Fantasia en vele meer.