Nadine

De Nadine 24 is ontworpen door Hans Heß en in 1983 werf gebouwd door de Duitse jachtbouwer Göbel.
De ontwerper heeft bij het tekenen van deze boot een kleinere Swan 38 in het achterhoofd gehad. De mooie lijnen van dit schip zijn het gevolg daarvan. De boot was gekozen door de Duitse Bundesmarine als trainingsboot voor de mariniers.
De Nadine zeilboot beweegt zich soepel over het water en ligt aangenaam aan het roer. Dit degelijke schip beschikt over goede zeil eigenschappen in licht en zwaar weer. De zelflozende kuip is diep en beschut. Het gehele schip kan prima door één persoon gevaren en bediend worden vanuit de kuip.
Deze zeilboot heeft een warm teakhouten interieur en wordt oorspronkelijk uitgevoerd met een binnenboord 10 pk dieselmotor.
Ruimte wordt gewonnen door te kiezen voor een wegschuifbare kombuis onder de stuurboord kuipbank. De voorcabine is afsluitbaar door een schuifdeur wat voor een boot van deze lengte uitzonderlijk is. De boot is praktisch en heeft veel opbergruimte. Voorzien van onder andere een nieuwe dieselkachel, ledverlichting en Jabsco toilet.

De romp is gemaakt van met de hand gelegd glasvezel. Deze boot  is uitgerust met een vinkiel. Een boot met een vinkiel is wendbaarder maar heeft minder richtingsstabiliteit dan een vergelijkbare boot met een lange kiel.

De boot is uitgerust met een masttop tuigage. Het voordeel van een masttop tuigage is de eenvoud en het feit dat een gegeven zeiloppervlak – in vergelijking met een fractionele tuigage – lager kan worden gedragen en dus met minder slagzij.

Nadine 24

Nadine 24