Valkkruiser

 

De Valkkruiser wordt gebouwd bij van der Valk shipyard in Waalwijk. Een eigenzinnige jachtbouwwerf, waar ze in 2017 hun 50-jarig jubileum vierden en waar eigenaar Wim van der Valk al een halve eeuw de scepter zwaait.  De vader van Wim van der Valk had in Wateringen een bedrijf in meststoffen. deze bracht hij met dekschuiten naar zijn klanten.

geschiedenis

Op een dag besloten Wim en zijn broer Gijs, toen jonge twintigers, zo’n dekschuit van een opbouw te voorzien. Het ding kreeg een dak, ramen en een deur, en het ontwerp was een instant hit. Al gauw kwamen mensen uit de omgeving vragen of de broers voor hen niet ook zo’n scheepje konden bouwen.

Zo ontstond in 1967 Van der Valk Shipyards, waar de broers jarenlang samen aan het roer stonden.

Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar Waalwijk en zijn de broers in goede verstandhouding opgesplitst. Gijs ging met zijn bedrijf door met het bouwen van de VALKKRUISER en Wim leidt Van der Valk Shipyard.

Van opgewaardeerde dekschuiten is Van der Valk inmiddels doorgegroeid naar high-end stalen en aluminium motorjachten, waarin progressief design en geweldige vaareigenschappen samenkomen.

Het meest bekend is Van der Valk om de Continental 1 serie, waarvan er inmiddels ruim honderd gemaakt zijn. In totaal staat de teller voor Van der Valk op ruim 1400 jachten en het einde is nog lang niet in zicht. In vijf hightech productiehallen worden jaarlijks vier tot zes nieuwe jachten geproduceerd.

Valkkruiser 13.80 AK

model 13.80 AK