Sunseeker

In Engeland gebouwde sportief uitziende luxe motorjachten van polyester. De open boten van 9 tot 16 meter en flybridge boten van 12 tot 50 meter.

Sinds de jaren 60 is Sunseeker altijd doorgegaan met het ontwikkelen en perfectioneren van hun jachten. Uitmuntendheid op technisch en ontwerpgebied is altijd van fundamenteel belang geweest om een toonaangevende jachtfabrikant te zijn.

Sunseeker is de grootste in Groot-Brittannië gevestigde botenbouwer, gemeten aan de hand van de omzet in 2012. De hoofdzetel en belangrijkste assemblagelijn, bestaande uit 7 scheepswervrn, is gevestigd in Poole, Dorset, Verenigd Koninkrijk. Ze produceren jachten beginnende bij 15,25 meter (50 voet) en gaande tot 47,25 meter (155 voet). Er is een aparte scheepswerf die wordt gebruikt om de jachten van 32 meter (105 voet) en groter te bouwen. Deze is geschikt voor schepen met meer diepgang.

In oktober 2002 werd de oprichter van het bedrijf, Robert Braithwaite, door Ernst & Young gekozen tot ondernemer van het jaar.  In 2006 leidde hij een 44 miljoen pond kostende management buyout gesteund door de Bank of Scotland. Via een schuldherstructurerings-deal nam de Ierse private equalty-firma FL Partners het bedrijf over.

In maart 2007 werd er een nieuwe locatie geopend op Isle of Portland, waarbij 500 nieuwe banen werden gecreëerd. In juni 2013 werd bekendgemaakt dat de Chinese multinational Dalian Wanda Group 91,8% van Sunseeker zou overnemen voor 320 miljoen pond. Met de toezegging dat het management en de dagelijkse leiding in Poole zouden blijven en dat er geen ontslagen zouden vallen. In januari 2015 werd Phil Popham aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter.

Sunseeker Camargue 55

De Performance van Sunseeker motoryachts zijn het neusje van de zalm. De Camargue 55 is een van de meest populaire jachten in deze lijn. Bedoeld als een compromisloze express cruiser met een gelijke balans tussen cockpitruimte voor loungen en entertainment en luxe interieuraccommodaties voor eigenaar en gasten, voelt de Camargue zich meteen thuis op Internationale wateren. Laag, slank, stijlvol en groot voordek en er is voldoende cockpitruimte voor een dozijn of meer van je beste vrienden. Het brede integrale zwemplatform maakt het instappen gemakkelijk, met een teakhouten trap die naar de cockpit leidt via een loopbrug naar bakboord die een ruim zonnedek achterlaat om van de zonnestralen te genieten. Naarmate de ingang breder wordt, biedt een diep gestoffeerde U-vormige lounge plaats voor acht personen rond een klaptafel, wat een ontmoetingsplek is voor cocktails of al fresco dineren. Tegenover is een ingebouwde natte bar met gootsteen, flessenkast en koelkast / ijsblokjesmachine.

Net naar voren is het stuurgedeelte, met een stoel aan bakboord en een brede zitbank voor de stuurman en metgezel die zwaar is ondersteund en scharnierend is om zowel staan ​​als zitten mogelijk te maken. Hydraulische stuurbekrachtiging is standaard, en het notenhouten dashboard op het dashboard bevat een volledige reeks analoge motormeters.

De gangboorden worden volledig beschermd door de gelaste roestvrijstalen rails en de stevige voorruit dient als leuning. De elektrische ankerlier heeft cockpitbedieningen voor zowel op- als neerwaartse beweging, en een grote locker vooraan biedt ruimte voor dek uitrusting.

De royale zit- en loungeruimtes van de cockpit zijn gericht op een levensstijl in de open lucht. De radarboog met een volledig zonnescherm en zijgordijnen beschermd u voor die stormachtige middagen op het Engelse Kanaal. De hele spiegel scharniert op elektrische hydraulische liften om de garage te onthullen die een tender of jetbike kan bevatten. Deze wordt gelanceerd en opgehaald met een krachtige elektrische lier. Bovendien leidt een verborgen zwemtrap vanaf de trap naar beneden en kan worden omgebouwd tot een passerelleplank voor achtersteven naar instappen. Het zwemplatform heeft ook een warme en koude douche en er is ruimte in de garage voor een ankerlier om het aanmeren te vereenvoudigen.

Sunseeker Camargue 55

Camargue 55