Makma

De Makma sloep en vlet worden in Woudsend Friesland, net als de Antaris en Maril. Deze boot wordt gemaakt van polyester en afgebouwd met de mooie houtsoorten.

Geschiedenis

De geschiedenis van deze boot begint op het moment dat de zeiler Jan Frans Mandemaker in 1986 voor zichzelf een vlet zocht om zijn regenboog naar de wedstrijd te kunnen brengen.  Als textielman belandde hij, na zich maandenlang te hebben georiënteerd, bij het bedrijfje dat zijn vlet kon maken. Helaas lag daar de productie stil omdat de bouwer/ontwerper dhr. Thijssen overleden was. Mandemaker kon vervolgens de mallen kopen ‘als grapje’ en bouwde na een aantal aanpassingen zijn eigen vlet, een tweede voor een vriend, en nog één… en nog één… zo begon een waar sloepenbedrijf. Makma werkt in deze tijd samen met verschillende bedrijven die bouwen onder licentie.

Eind mei 2007 namen Ronald de Tombe en Jan den Braber met voortvarende plannen Makma Yachting uit Leiden over. Na 23 jaar maakte oprichter en inmiddels dus oud-eigenaar Jan Frans Mandemaker plaats voor nieuwe ambities. De producent van de bekende Admiraalsloep, de Makma Vlet en de geliefde ‘Caribbean Kajuitsloep’ gaat verder onder de naam Makma Marine. De kersverse eigenaren zetten bovendien koers richting schaalvergroting, internationalisering en uitbreiding van diensten en het assortiment.

Majma Caribean 31