Fletcher speedboten

Fletcher speedboten zijn in Engeland ontworpen en gemaakte sportboten sinds eind 1950. Het merk is gegroeid uit een bescheiden begin in Groot-Brittannië en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd en behouden voor de kwaliteit, innovatie en technologische uitmuntendheid die het op de prestatiebootmarkt brengt.

Geschiedenis

1955 – Van de bescheiden oorsprong van een modelwinkel in de West Midlands bouwde Norman Fletcher zijn eerste boot om de passie van zijn jeugd voor snelheid en prestaties te bevredigen. Zijn eerste boten bleken zo succesvol dat al snel anderen hem vroegen om ook voor hen te bouwen. 

1965 – In de komende 10 jaar wordt Fletcher een wereldwijde kracht in de sportbootmarkt en de grootste producent buiten de VS, gericht op het produceren van kwaliteitsboten tegen de juiste prijs. Het merk investeerde in technologie, onderzoek en ontwerp en produceerde zelfs een aantal Glastron’s voor in Live and Let Die in 1973, waardoor hij een langdurige fan van Roger Moore werd.

2003 – Fletcher handhaaft zijn reputatie voor kwaliteit en superieur ontwerp en blijft zijn wereldwijde dealernetwerk uitbreiden naarmate het merk evolueert, en introduceert nieuwe modellen in zijn assortiment prestatieboten.

Fletcher Bravo Arrowsprint 13