Gib’Sea

De Gib’Sea zeilboot is ontworpen en gebouwd door de Franse scheepswerf Gobert Marine in Frankrijk door Joubert/ Nivelt in opdracht van Group Graal met als uitgangspunt de halfton klasse.  Mede opgericht door een dochter van Jeanneau.
Deze boten staan bekend als zeer solide met goede vaareigenschappen, eenvoudige bediening en betrouwbare zeewaardige jachten.

Waarvoor dienen de Gib’Sea zeilboten?

Deze zeilboten dienen hoofdzakelijk voor de commerciële vaart en pleziervaart.

 

Geschiedenis

 

Gibert Marine werd opgericht in Frankrijk in 1972. Het produceerde zeiljachten die voornamelijk bedoeld waren voor langeafstandsraces.
Het merk was oorspronkelijk een van de lijnen van de scheepswerf, maar later leidde de toegenomen populariteit tot de oprichting van een nieuw merk.
In 1996 werden Gibert Marine samen met het merk opgekocht door een andere Franse scheepswerf – Dufour. Na korte tijd hebben de nieuwe eigenaren de productie van de zeilboten stopgezet. De herstart van de bouw vond plaats in 1999.
Hun zeiljachten staan voor goede vaareigenschappen en eenvoudige bediening, evenals hoogwaardige afwerking van geselecteerde materialen en robuustheid. Hierdoor is deze zeilboot geschikt voor een ruim vaargebied, zowel binnenwateren als op zee.
                          315