Chris-Craft

De Chris-Craft is een in Noord Amerika ontworpen en van hoge kwaliteit gefabriceerde motorboot van polyester romp, bovenbouw en afgewerkt met exclusieve houtwerken en stoffering. Deze boten variëren van 8 tor 13 meter. Dagboten, fisher boten, waterski boten.

Geschiedenis van de Chris-Craft

De oprichter Chris Smith bouwde zijn eerste houten boot in 1874 als 13 jarig jongentje. Zijn vrienden hielden van de manier waarop hij ze bouwde, en ze vroegen hem er een te bouwen. Dit was technisch gezien het begin van de bootmaatschappij. Hij begon al snel meer boten te bouwen en voegde zich in 1881 bij zijn broer Hank om fulltime boten te gaan produceren.

In 1910 voegden de broers zich samen met andere partners om de Smith Ryan Boat Company te vormen.[1] De naam van het bedrijf werd in 1922 veranderd in Chris Smith & Sons Boat Company, en vervolgens in Chris-Craft in 1924. Het bedrijf in Detroit werd bekend om zijn strakke raceboten in de jaren 1910 en 1920. Het merk verkocht high-end motorboten aan rijke klanten zoals Henry Ford en William Randolph Hearst.

In de late jaren 1920 breidde het merk zijn markt uit naar de middenklasse toen het een van de eerste massaproducenten van civiele plezierboten werd. In 1927 introduceerde het bedrijf de Cadet, een betaalbare 22′ runabout. Destijds was het domein van de speedboten grotendeels voorbehouden aan de rijken. Hun boten waren vaak gemaakt van het beste mahonie en werden beschouwd als een van de best beschikbare.

                     Chris-Craft Barrelback

Chris-Craft vervaardigde zijn eerste glasvezelboot in 1955.

                 Chris-Craft Corsair