Custom Aquadraat

is een motorkruiser ontworpen door Willem Nieland en gemaakt in Nederland. Een Willem Nieland interieur kenmerkt zich in zoveel mogelijk uitzicht: met een unieke stuurpositie van bijna 360 graden. Het motorschip is vervaardigd van epoxy composite, dat vele voordelen biedt. Door de grote trekvastheid van het glasvezel / epoxy laminaat, wordt een zeer sterke romp verkregen. De dikte van de huid geeft een grote stijfheid in de constructie.

De speciale vorm in combinatie met een lange kielbalk maakt de Aquadraat zeer koersvast.

De Lombardini dieselmotor is trillingsvrij en geluidsarm dankzij de deskundige inbouw en de extra zorg die is besteed aan de isolatie. Manoeuvreren is eenvoudig, het schip heeft een korte draaicirkel en stopt binnen een scheepslengte.

Standaard wordt een 30 pk dieselmotor geleverd. Bovendien is het mogelijk met deze boot  hogere snelheden te bereiken dankzij de aangepaste bodem met spray-rails en een zwaarder motorvermogen. Hierdoor kan men snel interessante vaargebieden bereiken. Aan de zeewaardigheid zal het niet liggen want deze boot  is geclassificeerd in categorie C.

Het interieur is stijlvol en doordacht. De robuuste Aquadraat 800 beschikt over een kajuit met een unieke stahoogte van 1,95 m op een lengte van slechts 8,30 meter. Dit maakt een comfortabel verblijf aan boord mogelijk, mede dankzij de uiterst slimme interieurindeling, met diverse opbergplaatsen. In het voorschip een uniek half vrijstaand tweepersoons bed en kastruimte. Tevens is er een mogelijkheid om een derde vaste slaapruimte onder de salon aan bakboord te creëren.

custom Aquadraat 800