Cormate

Cormate motorboten zijn ontworpen en gemaakt in Noorwegen.

Hydro-Design werd in 1985 opgericht door Egil Ranvig. Samen met zijn vriend Tom Martens Meyer ontwikkelde hij de onderneming van het produceren van betaalbare waterskiboten tot steeds geavanceerdere raceboten.

Vanaf 1989 begon Hydro Design ook met de productie van middenconsoleboten. De eerste modellen, de F-18 en de F-20, zijn tegenwoordig gewilde klassiekers. Omdat er steeds nieuwe modellen werden geproduceerd, ontwikkelde het bedrijf zich tot een onderscheidende speler onder de fabrikanten van plezierboten.

Dit bedrijf werd vrij snel verkocht en het idee voor nog een ander merk ontstond. Samen met Frode Svendsen, zijn oude wapenbroeder uit het Hydrolift-tijdperk, kon Ranvig nu de droom van een nieuw concept verwezenlijken. Het doel was om kwaliteitsboten te produceren met uitstekende zeewaardigheid en tijdloze lijnen, maar met een revolutionaire lay-out aangepast aan de hedendaagse levensstijl. Deze boten zijn volledig gebouwd met CAD/CAM, zonder banden met eerdere constructie- en bouwtechnieken: de Cormate-boten zagen het levenslicht.

Bij de première op de internationale Noorse Bootshow in 2006 werd de CormateT-28 bekroond met de prijs “De Boot van het Jaar”. Bij zijn tweede internationale première, negen jaar later, werd hij op de internationale botenbeurs in Warschau bekroond met de “Boat of the Show”.

Cormate 28

Cormate 28