Bestevaer

Bestevaer boten zijn groot geworden door KM Yachtbuilders. Met meer dan 100 mooie schepen op hun naam, elk van begin tot eind in eigen huis gebouwd, heeft KM Yachtbuilders een sterke reputatie opgebouwd als ’s werelds toonaangevende bouwer van aluminium expeditie jachten tot 30 voet. KM Yachtbuilders, opgericht in 1999 door Eeuwe Kooi, is gevestigd in Makkum. Een typisch nuchtere Friese stad met een lange geschiedenis in visserij, zeehandel en botenbouw. Makkum, in de Middeleeuwen bekend als de toegangspoort tot de Zuiderzee, is nog steeds een nautisch knooppunt en de thuisbasis van veel van onze toegewijde ambachtslieden.

Alle Bestevaer boten  worden in eigen beheer gebouwd door  eigen vakmensen. Als een van de weinige nog bestaande complete scheepswerven ter wereld hebben zij alle disciplines van de scheepsbouw onder één dak. Bouw, interieur, afbouw – elke afdeling zijn eigen expertise. Elke expertise zijn eigen specialisten.

De Bestevaer 830 met een staal gebouwde knikspant romp. Gezellige kruiser ideaal voor dagjes of weekendjes op het water. Ruime kuip met voldoende zitgelegenheid en stuurstand. Kabine met dinette welke omgebouwd kan worden tot een 2 persoons bed, voorpiek met 2 persoons bed, kombuis en gesloten toiletruimte. Lengte van 8,30 en breedte 2,85 meter. Deze boot is voorzien van een krachtige diesel motor.

Bestevaer 830

Waarvoor worden de boten van het merk Bestevaer gebruikt?

De boten worden voornamelijk gebruikt in de recreatie vaaractiviteit.